Dessert en gebak

Affogato al caffè of gelato affogato al caffè, betekent letterlijk: (ijs) ondergedompeld in koffie. Een bolletje ijs wordt overgoten met…
Amarene, zure kersen of morellen, zijn misschien niet zo lekker om zo uit de hand te eten, maar ingemaakt met…
Deze superlekkere gevulde rolletjes behoren tot de toppers van de klassieke, regionale keuken van Sicilië. De bereiding is niet bijzonder…
Deze krokante koekjes uit de Toscaanse stad Prato zijn wereldberoemd en erg gemakkelijk te bereiden. Ingrediënten(voor 4 personen) 100 g…
De cassata is een klassieke Siciliaanse taart, van Arabische oorsprong, die eigenlijk bij het Paasfeest hoort, maar tegenwoordig bij veel…
Gemakkelijk thuis te bereiden chocolade-ijs in de traditie van de Italiaanse ijsmakerij. Ingrediënten(voor 4-6 personen) 4 eidooiers 100 g fijne…
Heerlijk fris citroenijs in de traditie van de Italiaanse ijsmakerij Ingrediënten(voor 4 personen) 4 eidooiers 150 g fijne suiker 4…
Gelato alla panna is eenvoudig, heerlijk roomijs. Ingrediënten(voor 4 personen) 2½ dl melk 2½ dl room 4 eidooiers 120 g…
Echt Italiaans ijs maken is niet zo moeilijk. Met dit recept maak je snel en eenvoudig heerlijk Italiaans aardbeienijs. Ingrediënten(voor…
Wilde bosbessen zijn niet alleen gezond, maar ook heerlijk ingemaaktt met siroop. Lekker bij roomijs of panna cotta. Ingrediënten(voor 2 potten van…
Panna cotta betekent: gekookte room. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Panna cotta is niet meer dan room die aan…
Niet alleen het Italiaanse ijs is beroemd in heel de wereld, ook de semifreddo. Hoewel de semifreddo ook bevroren uit…
Tiramisù betekent "trek me op" of "beur me op". Het is een stevig dessert op basis met geklopte eieren, mascarpone en lange…
Zabaione wordt ook Zabaglione of Savayon genoemd en is een eeuwenoud, heerlijk luchtig, Italiaans toetje op basis van geklopte eidooiers…